AlgemeenGemeente

‘Duitse juf’ voor Oldambtster basisonderwijs

- advertentie -

Oldambt – Kinderen die opgroeien in de Duits-Nederlandse grensstreek, hebben profijt van het leren van hunbuurtaal. Het vergroot hun wereld, neemt remmingen weg en ze leren over de taal en cultuur van hun buurland. Grensgemeente Oldambt geeft hieraan een impuls door al haar basisscholen een aanbod te doen voor de groepen 5 en 6.

- advertentie -

Proef Duitse les
In 2015 hebben vijf basisscholen meegedaan aan een proef Duits op de basisschool voor de groepen 8. Deze pilot – op initiatief van wethouder onderwijs Bard Boon – is destijds positief beoordeeld. Dat was reden voor de gemeente Oldambt om een leerkracht aan te stellen en een aanbod te doen aan haar basisscholen voor Duitse les in de groepen 5 en 6 in schooljaar 2017-2018.

Lerares Duits
Franzis Wiese, die als moedertaal Duits heeft, gaat de lessen Duitse taal en cultuur geven op de Oldambtster basisscholen. Aan bod komt steeds een goede mix uit beleven, kijken, luisteren, spreken en communiceren. In april 2018 is er bijzondere aandacht voor de ‘Dag van de Duitse Taal’. De leerlingen gaan tijdens de lessen veel zelf doen en beleven hoe leuk het is om Duits te leren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button