AlgemeenGemeenteIncidenten

Eerst geen CDA-vervanger voor Ricky van den Aker

- advertentie -

Oldambt – In het gemeentebestuur van Oldambt komt definitief geen vervanger voor wethouder Ricky van den Aker (CDA). Het CDA in Oldambt heeft zich daar maandagavond bij neergelegd. ,Van den Aker diende afgelopen week haar ontslag in. Ze stopt op 1 augustus wegens privé omstandigheden.

- advertentie -

Vervanger
Haar partij in de gemeenteraad wilde een vervanger aanwijzen. Maar de overige coalitiepartijen SP, PvdA en PvhN zien daar niets in. De nieuwe wethouder zou dan voor ongeveer een half jaar benoemd worden, omdat in maart volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen zijn. Die periode is te kort, zegt de rest van de coalitie.

Maandagavond zijn de coalitiepartijen bijeen gekomen. Daar heeft het CDA aangegeven de ontstane vacature toch niet in te gaan vullen. Het CDA blijft het college van burgemeester en wethouders wel steunen.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button