AlgemeenGemeente

Voortgang Brede School Scheemda: Gymzaal gesloten en verkeerssituatie

- advertentie -

Scheemda – Naar aanleiding van verschillende onderzoeken in 2014 en 2015 heeft de gemeente Oldambt besloten om een brede school te realiseren aan de Kanaalweg in Scheemda. Het doel van de brede school is om een samenhangend aanbod te realiseren van onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Hoofdgebruikers van de brede school Scheemda zijn:

- advertentie -

– CBS Annewieke
– Fusieschool OBS: OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke
– Stichting Kinderopvang KiWi (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang)
– Peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt
– Logopedie Oldambt
– Biblionet Groningen
– Gymzaal Merelstraat

Gymzaal gesloten
De gymzaal aan de Merelstraat is inmiddels gesloten. De sportverenigingen moeten daarom uitwijken naar de locaties Hesserzand (bij obs Jaarfke) of de Eextahal. De locatie Hesserzand blijft geopend tot de nieuwe gymzaal bij de brede school gereed is.
Gebruikers van gymzaal Merelstraat en gymzaal Hesserzand kunnen in de toekomst gebruik maken van de nieuwe gymzaal bij de brede school en/of sporthal Eextahal.

Lees ook: Nieuwe Brede School Scheemda loopt flinke vertraging op

Verkeer
De concentratie van de huidige drie basisscholen aan de Kanaalweg heeft gevolgen voor de verkeerssituatie en mogelijk de verkeersveiligheid. Daarom heeft er tussen 1 maart en 11 maart een verkeerstelling plaatsgevonden op de brug over het Winschoterdiep.

De gemeente werkt aan een verkeerskundige analyse van de nieuwe situatie waarbij rekening wordt gehouden met toekomstig aantal leerlingen, woonplek, enzovoort.
De verkeerskundige analyse wordt vervolgens besproken met de Vereniging Dorpsbelangen Scheemda en ouders van leerlingen van CBS Annewieke, OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke (de werkgroep ‘Verkeer’).

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button