Algemeen

Noodopvang Beerta wordt ontmanteld

- advertentie -

Beerta – De noodopvang in Beerta wordt de komende 5 weken ontmanteld. Het terrein werd in maart vorig jaar in gebruik genomen. Maar vol zat het er nooit. Op z’n drukst zaten er 700 mensen, maar gemiddeld genomen waren er tussen de 200 en 300 bewoners.

- advertentie -

Op het terrein staan 800 containerunits. Een deel van de containers wordt opgeslagen, het andere deel word elders gebruikt.

Investering in Beerta
De afspraak met het COA was dat de units uiterlijk op 2 mei verwijderd zouden zijn. Door de steeds veranderende situatie rondom opvangplaatsen, als gevolg van de sterk afgenomen instroom van asielzoekers, was het voor het COA niet mogelijk de units voor die datum te verplaatsen. De gemeente heeft het COA hiervoor aansprakelijk gesteld en een dwangsom opgelegd van €10.000,- euro per dag met een maximum van €300.000,- euro.

Het COA onderkent haar aansprakelijkheid en betaalde het geëiste bedrag van €300.000,- euro.

Investeren
De gemeente is van plan om een deel van dit bedrag te investeren in Beerta en omgeving, als hier goede voorstellen voor worden ingediend. Burgemeester Smit zei destijds: “Het is niet meer dan logisch dat de inwoners van Beerta hun voordeel kunnen doen met het geldbedrag. We blijven in contact met de inwoners voor een goed plan voor het gebied.”

De speeltoestellen bij de noodopvang krijgen ook een goede bestemming; ze worden beschikbaar gesteld aan obs De Uilenburcht in Beerta.

- advertentie -

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

Lees ook:
Eerste veertig vluchtelingen opgevangen in woonunits Beerta
Gemeente Oldambt overweegt om COA voor rechter te slepen
Gemeente Oldambt dreigt met dwangsom richting COA
Bouw noodopvang voor vluchtelingen in Beerta vordert gestaag
Woensdag komen de eerste bewoners naar noodopvang Beerta
Beersters krijgen antwoorden op hun vragen tijdens infoavond noodopvang
Noodopvang Beerta voor 20% gevuld: ‘Laat ze maar komen’
Noodopvang in Beerta staat vanaf 10 oktober leeg

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button