AlgemeenGemeente

Burgemeester Smit opent eerste Toeristisch Informatie Punt

- advertentie -

Bad Nieuweschans – In de centrale hal van Fontana Resort te Bad Nieuweschans is woensdagmiddag 27 september een Toeristisch Informatie Punt (kortweg TIP) geopend. De opening is verricht door burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt, maar hij had ook een assistente, namelijk Merel, dochter van Miranda en Jonathan van Galerie AndersomAnders.

- advertentie -

Direct bij de entree is een plaats gecreëerd met heel veel foldermateriaal omtrent bezienswaardigheden, activiteiten, evenementen en accommodaties binnen de gemeente Oldambt, maar ook in de directe omgeving.

Naast al deze folders is er ook een touchscreen waar bezoekers direct informatie kunnen opvragen, voor een bezoek aan een evenement, een extra dagje uit, fietsroutes, overnachtingen en nog veel meer. Dit interactieve paneel is ontwikkeld door ‘deFine’ uit Groningen en Jan Roel Jager was de representative tijdens deze opening van deze it-onderneming.

Marketing Oldambt
Voor de invulling van deze site is Marketing Oldambt heel nauw bij betrokken. In de toekomst komen er meer van dergelijke TIP’s en het touchscreen wordt vanuit Winschoten bewerkt. Op dit moment is de informatie nog universeel, maar men probeert het ook dorpsgericht te laten werken, dus in Bad Nieuweschans, meer naar lokale activiteiten en evenementen.

En dat geldt voor elk dorp, waar zo’n informatiepunt komt. Burgemeester Smit memoreerde in zijn openingstoespraak dat toerisme heel belangrijk is binnen de gemeente.

Overnachten
Vorig jaar zijn bijvoorbeeld het aantal overnachtingen met 8½% gestegen naar 86.000. Verder liet hij weten dat Fontana Resort met meer dan 200.000 bezoekers per jaar een ideale plek is om dit TIP hier te vestigen en om de gemeente Oldambt nog beter op de kaart kan zetten. Ook de komst van alle activiteiten binnen de Oude Remise, heeft er aan bijgedragen, dat zo’n toeristisch info-punt er moest komen.

Foto’s: Frans Stegeman/ BNSnieuws.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button