Algemeen

Bloemetje van de Week voor vrijwilligers WHSC

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer waren we te gast in de nieuwe kantine van WHSC. De Winschoter Honk- en Softbal Club. Vrijwilligers van die club werden genomineerd door Marian Oolders.

Ze schreef:

“Ik zou het leuk vinden dat de vrijwilligers van WHSC een mooi boeket zouden krijgen. Ze hebben het afgelopen jaar ontzettend veel werk verzet. Hun nieuwe clubhuis wordt 9 november voor het eerst gebruikt bij de najaarsvergadering.”

Marian staat ons al op te wachten bij de ingang van het sportterrein: “Ik loop wel even met jullie mee. Heb je een beetje stevige schoenen aan? De velden zijn niet echt schoon” Na een wandeling over een modderig sportveld komen we aan bij de volle kantine. De eerste vergadering in het nieuwe onderkomen.

Voorzitter Will Valentijn nodigt ons uit voor een kopje koffie en vertelt: “We hebben lang een zeecontainer als onderkomen gehad. Met een koffiepot en een koelkast. Voor een beetje koffie moesten we eerst een jerrycan water ophalen bij de kleedkamers van WVV.”

Begin dit jaar trad er een nieuw bestuur aan. “Toen hadden we ook iets van:  Nu de schouders er onder: een nieuw clubgebouw.”

“We kregen medewerking van de gemeente. Ze hebben ons wegwijs gemaakt hoe we financieel de boel rond konden krijgen. Je moet je voorstellen: Er moest een compleet plan van aanpak komen. Daar hadden wij geen ervaring mee.” Dick Ronald Meijer komt erbij staan. Hij werd door de club als projectleider aangesteld. Meijer is al 40 jaar lid van de vereniging. Zijn vader was lid van het eerste uur.

“De vereniging bestaat nu 60 jaar. Het leek mij mooi om als soort cadeau aan de club mijn vrije tijd te geven. Ik was eerder monteur van dergelijke woonunits. En nu was ik toch bij huis.” Meijer stak veel tijd in de bouw van het clubhuis. Hij heeft het bijgehouden: 590 uren. “Er waren weken bij dan was ik meer dan 60 uur met het clubhuis bezig. Ik regelde het hele proces: vergunningen, offertes, ontwerp.”

Er werden klusdagen en opruimdagen georganiseerd. Steeds was er een groep van 5 á 6 vrijwilligers actief. “Iedereen z’n specialiteit. De één is handig met hamer en spijkers. De ander met elektriciteit.”

De vereniging heeft om en nabij de 70 leden. Maar niet iedereen heeft tijd en energie om te helpen. Daarbij: de helft van de leden is junior.  Will zegt: “We zijn nu bijna klaar. De boel moet nog aangesloten op nutsvoorzieningen. We gebruiken nu nog stroom van WVV. Maar dat is geen probleem.”

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button