Algemeen

Finsterwolde en Acantus samen aan de slag met nieuwbouw

- advertentie -

Finsterwolde – Acantus gaat 8 sociale huurwoningen bouwen in Finsterwolde. Dit heeft de woningcorporatie afgesproken met Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde, Huurdersorganisatie Winschoten en de gemeente Oldambt. Daarnaast worden 22 huurwoningen aan de H.J. Siemonsstraat in Finsterwolde gesloopt.

- advertentie -

Samen nieuwe woningen ontwikkelen
 De nieuwe woningen worden levensloopbestendig gebouwd en zijn geschikt voor de sociale huur. De vier partijen trekken gezamenlijk op bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen, passend binnen de dorpsvisie. Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde zet een enquête uit om te onderzoek wat de wensen zijn van de inwoners van Finsterwolde. Onder andere wat betreft type woningen en locatie. Twee locaties die hiervoor in aanmerking komen, zijn: aan de H. Schwertmannweg en een gedeelte aan de H.J. Siemonsstraat.

Sloop 22 woningen
Acantus kondigde in 2014 aan onder andere 22 woningen aan de H.J. Siemonsstraat te willen slopen. Dit leidde tot protest omdat men vond dat het dorp geen perspectief werd geboden. De gemeente Oldambt en Acantus stelden ieder een dorpscoördinator aan om bewonersinitiatieven te ondersteunen en de communicatie te verbeteren. Intussen zijn in de Verzetsbuurt en de Kanariebuurt op de leeggekomen plekken natuurspeelplaatsen met een ontmoetingsplek gerealiseerd.

In 2015 bouwde Acantus vier zogenoemde perspectiefwoningen. Ook is er een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar het oprichten van een wooncoöperatie om betaalbare huurwoningen in het dorp te behouden. Betrokken partijen zijn hierover helaas niet tot overeenstemming gekomen, maar de gesprekken hebben uiteindelijk wel geresulteerd in de afspraak om 8 sociale huurwoningen te bouwen.

Handtekening in het groot
Om de afspraken tussen de vier partijen te bekrachtigen, is er op dinsdag 17 oktober een feestelijke bijeenkomst. Vereniging Dorpsbelangen Finsterwolde, Huurdersorganisatie Winschoten, de gemeente Oldambt en Acantus zetten symbolisch hun handtekening op een te slopen woning en onthullen een bouwbord. De feestelijke bijeenkomst start om 16.30 uur en wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button