AlgemeenPolitiek

Oldambt Aktief: SOB Winschoten incasseert een forse tegenvaller

- advertentie -

Winschoten – Wat is de tegenvaller? Wel, een beloofde toezegging van ondersteuning in de vorm van een beloofde bruidsschat (het overdragen van een overbodige oude brandweergarage aan de Grindweg) wordt zonder enige kennisgeving ingetrokken. En dat terwijl de club een van de weinigen is die zonder subsidie het “museum” in stand houdt met vrijwilligers en sponsoren.

- advertentie -

Andere museums zijn al weg 
Wat doet Oldambt met zijn cultureel erfgoed? Andere museums zijn al weg zoals b.v. het busmuseum. Winschoten en brandweerauto’s dat is een lange historie en is de basis voor onze vrijwillige brandweerlieden. Daarbij komt dat deze club zich overal in de gemeente laat zien met zijn oldtimer brandweerauto’s om daarmee de historie van de plaatselijke brandweer te benadrukken.

Vreemd verhaal
Natuurlijk zijn er een hoop verenigingen en stichtingen die ook subsidie nodig hebben en vragen, maar deze club heeft er niet gevraagd maar een toezegging gehad waarvan de Brandweerclub dacht dat alles in kannen en kruiken was. Wij van Oldambt Aktief vinden het een vreemd verhaal, temeer omdat verenigingen een kunstgrasveld krijgen dat zomaar 2 ton meer kost, een geldverslindend cultuurhuis “ De Klinker” dat maar volgestopt word met geld, en ga zo maar door.

Want wat zou het toch vreselijk zijn als de Brandweerclub ergens anders, bijvoorbeeld in een andere gemeente, zijn heil zou moeten zoeken. Bij ons is het spreekwoord beloofd is beloofd en daar moet dan ieder zich aan houden en zeker de gemeente, anders wordt de gemeente wel heel onbetrouwbaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button