AlgemeenRegionaal nieuws

Stadsomroeper Jan Veen sluit verkort debuutseizoen af

- advertentie -
Winschoten – Stadsomroeper Jan Veen heeft in het Gelderse Hattem zijn eerste seizoen als stadsomroeper in het Nederlands Kampioenschap afgesloten. Dat deed hij door als tiende te eindigen in het laatste concours, dat gehouden werd in Hattem. Doordat Veen niet alle wedstrijden heeft meegedaan, zat een hoge klassering er niet in. Waar hij precies is geëindigd is nog niet helemaal bekend. Wel is de top drie van Nederland en de Lage Landen bekend gemaakt.
Het concours van Hattem is elk jaar een bijzondere. Het wordt jaarlijks gehouden, maar niet elk jaar bij dezelfde gelegenheid. Twee festivals wisselen elkaar af. In 2017 was het de beurt aan het Chocoladefestival. De beladenheid zat er in, dat vorig jaar Geert Veen, vader van huidig stadsomroeper Jan, zijn laatste wedstrijd in Hattem had op het Dikke Tinnefestival. Dit werd zowel bij de opening als bij de afsluiting gememoreerd. ‘Op het omroepen heeft het geen invloed gehad. Er werden over de hele linie behoorlijke punten gescoord. Tussen de top en de staart van de ranglijst zaten rond de acht punten.’ Aldus zoon van Geert, Jan Veen.
Op het ereschavot stonden in Hattem voor de dagprijzen Harmen de Vries uit IJlst, Rein Mulder uit Hindeloopen en Frans van den Bos namens Hattem. Daarmee waren de kampioenschappen ook beslist. Het podium was voor beide kampioenschappen gelijk. De nieuwe Nederlands Kampioen en Kampioen der Lage Landen is Rein Mulder uit Hindeloopen, voor Harmen de Vries uit IJlst en Marco van Avermaete uit Philipinne. Rein Mulder is ook Hanzekampioen in 2017.
Deze laatste beker werd uitgereikt door organisator Adri Ras. Deze raschocolatier neemt dit jaar afscheid als organisator van het festival en eigenaar van zijn eigen bonbon atelier. Hij heeft een waardig opvolger gevonden in Jeroen Kikkert op beide fronten. Wachtend op Adri Ras werd door de overige organisatie en de burgemeester nog het Hattems volkslied gezongen.Een bijzondere noot in een geslaagd seizoen voor de omroepers met een mooie kampioen, die er uiteindelijk zelf nog een beetje beduusd en stil van werd. En dat mag voor een omroeper ook een unicum worden genoemd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button