AlgemeenRegionaal nieuwsSport

Begrip in de regio: ‘Strandvolleybal Wedderbergen’ volgend jaar bewust kleiner

- advertentie -

Wedde – Al 30 jaar is het Strandvolleybaltoernooi in de Wedderbergen een begrip in de regio en inmiddels ook daar buiten. In de afgelopen jaren zijn de aantallen inschrijvingen enorm opgelopen, tot een record hoogte van 476 aanmeldingen in het afgelopen jaar.

- advertentie -

Strandvolleybal Westerwolde, het is inmiddels een begrip. Jaarlijks geven vele fanatieke volleyballers zich op voor wat onder de deelnemers ‘het weekend van het jaar’ genoemd wordt. Zon, strand, sport en gezelligheid. Het blijkt ieder jaar weer een perfecte combinatie in de Wedderbergen. De keerzijde van de populariteit van het toernooi is dat er ieder jaar meer teams afgewezen en dus teleurgesteld moeten worden.

Back to basic
Om het aantal teleurgestelde teams te verminderen is er in de afgelopen jaren gespeeld op twee stranden en werd zodoende het aantal velden verhoogd van 13 naar 18. Dit ‘experiment’ heeft niet volledig uitgepakt zoals vooraf werd gehoopt. Vele deelnemers ervaren het extra strand als minder gezellig.

Omdat juist die gezelligheid één van de belangrijkste onderdelen van het toernooi is heeft de organisatie van het toernooi besloten om het toernooi terug te brengen naar één strand. Back to basic en dus terug naar het oude karakter van het toernooi. Hoeveel teams er uiteindelijk in totaal mee kunnen doen wordt momenteel onderzocht. Het zullen er zeker veel minder zijn dan de 225 teams tijdens de laatste editie.

Data en inschrijven
Het gezelligste weekend van het jaar wordt in 2018 gehouden in het weekend van 15, 16 en 17 juni. De inschrijving voor het toernooi wordt geopend in de nacht van 1 op 2 december, klokslag 00.00 uur. De verwachting is dat het toernooi binnen enkele minuten weer volgeboekt is. In 2017 werd een record aantal inschrijvingen van 476 genoteerd. Deelnemers worden op volgorde van binnenkomst van de inschrijving toegelaten tot het toernooi.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button