AlgemeenSport

Wellicht laatste editie Sinterklaasloop in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Vanaf 2010 wordt de Sinterklaasloop Scheemda gehouden. Tot en met 2015 werd deze georganiseerd door stichting Oldambt Gezond en de laatste twee jaar door Sportschool Scheemda. Al vanaf 2011 maakt deze loop onderdeel uit van het (Schutrups) loopcircuit.

- advertentie -

‘In 2010 zijn we begonnen in het centrum van Scheemda, al snel volgde de verhuizing naar de Eextahal. En in 2017 gaan we starten op de Eextahaven 3 (bij Sportschool Scheemda). In het verleden was deze loop favoriet bij veel lopers aangezien het stond aangeschreven als een snel circuit. Wat ook wel blijkt uit de parcoursrecords.’ Aldus de organisatie.

Nieuwe startlocatie
Een nieuwe startlocatie betekent ook een nieuw parcours. Afhankelijk wilde men kiezen voor een deel off the road, maar aangezien men door de essenziekte in de Hoogte is gaan kappen heeft de organisatie noodgedwongen hiervan af moeten zien.

Kidsrun
Al vanaf het begin is er bij de loop een kidsrun waar op verschillende afstanden vooral de strijd met jezelf wordt aangegaan. Vorig jaar was ’t Jaarfke de school met de meeste deelnemers, wie het dit jaar wordt zullen we moeten afwachten.

Samenwerking
Naast de samenwerking met het Huis voor de Sport zijn er veel plaatselijke bedrijven die hun medewerking verlenen. Zo zijn er omkleedlocaties in Sportschool Scheemda, maar ook bij PCB timmerwerken. De elektrische fietsen zijn beschikbaar gesteld door Roggeveld fietsen, de broodjes door bakkerij Prins, fysiotherapie/ massage door Fysio Plaza Scheemda en er zijn nog vele andere bedrijven die door middel van sponsoring deze loop mogelijk maken.

Laatste jaar
Helaas stopt na dit jaar het loopcircuit er mee, maar Aquilo heeft nog voldoende lopen op de agenda staan. Of de Sinterklaasloop 2018 ook in Scheemda wordt gehouden is nog de vraag.

- advertentie -

Lees ook:
Virol Sinterklaasloop Scheemda 2016 wederom een succes
Lopers trotseren de wind tijdens 6e Virol Sinterklaasloop
Jaarlijkse Sinterklaasloop door het platteland van Scheemda

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button