AlgemeenGemeente

Oldambt maakt afspraken over aanpak energiearmoede

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 9 november zette wethouder Kees Swagerman zijn handtekening onder de energietransitie voor huishoudens met een smalle beurs. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd over het aanpakken van energiearmoede in Noord-Nederland.

- advertentie -

Energiearmoede
“Energiearmoede is een serieus probleem in Noord-Nederland. Er zijn te veel huishoudens die hun energierekening niet kunnen betalen. Armoedebestrijding is een belangrijk onderwerp in onze gemeente. We helpen inwoners met een smalle beurs bijvoorbeeld al door fashioncheques uit te geven aan mensen met een laag inkomen die kinderen hebben tot 18 jaar en door een voordelige zorgverzekering aan te bieden samen met zorgverzekeraar Menzis. Met de afspraken die we maken in het convenant, beloven we om de energiearmoede binnen onze gemeente ook aan te pakken”, aldus wethouder Kees Swagerman.

Energiecoöperatie
Ook de energietransitie is een belangrijk speerpunt in Oldambt. Vorige week besloot het college van burgemeester en wethouders tot het oprichten van een energiecoöperatie. Wethouder Swagerman zegt hierover: “Met de energiecoöperatie willen we grond en gebouwen binnen onze gemeente beschikbaar stellen voor het plaatsen van zonnepanelen en kleine windmolens. De financiële voordelen hiervan komen ten goede aan de inwoners. Hiermee hebben we, samen met de mogelijkheden die we als gemeente aan huiseigenaren bieden om hun woning te verduurzamen, al een eerste stap gezet in het aanpakken van energiearmoede.”

Klimaattop Noord 2017
De afspraken over het aanpakken van energiearmoede werden ondertekend tijdens de Klimaattop Noord-Nederland op 9 november in Groningen. De provincies Groningen, Drenthe en Friesland en twaalf gemeenten uit Noord-Nederland zetten hun handtekening onder het convenant.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button