Algemeen

42-Jarige Winschoter vast voor openzetten gaskraan Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een 42-jarige man uit Winschoten zit vast, dit omdat hij op zaterdag 7 oktober in zijn woning aan de Trekweg in Winschoten de gaskraan opendraaide. De Winschoter fietste daarna weg. Dit meldt RTV Noord.

- advertentie -

De brandweer en politie hebben deze middag zes duplexwoningen moeten ontruimen uit veiligheidsoverwegingen. De politie en brandweer spraken aanvankelijk in de media van een ‘gaslek’. Dat de bewoner de dag daarna is aangehouden, werd verzwegen.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor gaslekkage Winschoten

Dat kwam maandag aan het licht tijdens een politierechterzitting in Groningen. De bewoner van de Trekweg stond terecht voor schennispleging in Midwolda. Hiervan werd hij vrijgesproken. Na de zitting moest de man terug naar de cel, omdat hij voorlopig vast wordt gehouden voor het gasincident in Winschoten.

Psychisch onderzoek
In december staat de man opnieuw terecht voor de rechtbank van Groningen, dan voor poging tot brandstichting. Hij zette in zijn woning niet alleen de gaskranen open, maar stak ook waxinelichtjes aan.

De zaak wordt in december echter niet behandeld, omdat de man nog psychisch wordt onderzocht. De inhoudelijke zitting staat in maart gepland.

Foto’s: Jeroen Bos en Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button