AlgemeenCultuurKort nieuws

SOOOG maakt samen muziek

Winschoten – SOOOG en Kunstencentrum de Klinker geven de komende jaren samen invulling aan versterking van muziekonderwijs op de scholen. Naast het versterken van bewegen gaat SOOOG de doorgaande leerlijnen op het gebied van muzikale vorming op haar scholen ook versterken. Zeventien scholen hebben een subsidieaanvraag impuls muziekonderwijs ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie, die zijn gehonoreerd.

- advertentie - 

“Zingen en muziek maken is belangrijk in de klas. Muziek verbindt.”, zegt lid van het College van Bestuur Ted Hulst. “Een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling, bevordert het doorzettingsvermogen en stimuleert de algemene ontwikkeling en de creativiteit van kinderen. Bovendien geeft samen muziek maken veel plezier, het heeft een sterk sociaal aspect, het stimuleert het lerend en luisterend vermogen van onze leerlingen.”

De subsidie wordt mede mogelijk omdat SOOOG ook zelf investeert in muziekonderwijs. Samen met de muziekschool ontwikkelen de scholen leerlijnen voor het muziekonderwijs. De kinderen gaan de komende drie jaren aan de slag met aantrekkelijk en uitdagend muziekonderwijs.

Foto: OldambtNu.nl

- advertentie - 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button