AlgemeenCultuurOp stap

Vier de feestdagen in De Klinker met o.a. André Hazes jr.

- advertentie -

Winschoten – Zin in een leuke avond of middag uit in de kerstvakantie? In Cultuurhuis De Klinker zijn er veel feestelijke voorstellingen en optredens geboekt, bijvoorbeeld het 100% NL meezingfeest op zaterdag 23 december, waar zelfs André Hazes jr. langs komt om de sterren van de hemel te zingen. Mis het niet en koop nu kaarten voor dit spetterende optreden!

- advertentie -

Muziekoptredens
Houdt u van muziek? Op zaterdag 23 december staat het 100% NL meezingfeest, waar DJ’s van 100% NL de populairste muziek van Nederland draaien, in de Klinker. Hekkensluiter van dit muzikale festijn is André Hazes jr. met een live optreden. Fan van de top 2000? Dan is het optreden van TOOSST 2000 a GoGo op woensdag 27 december misschien iets voor u.

In het nieuwe jaar wordt het moeilijk kiezen tussen het Lennaert Nijgh theaterconcert (4 jan) waarin nummers als Het land van Maas en Waal, Malle Babbe en Een meisje van zestien voorbij komen en het muzikaal cabaretgezelschap Andermans Veren Live (5 jan) die het Nederlandstalige theaterlied levend houden en kleinkunsthelden van vroeger en nu op een voetstuk zetten. Zing mee met oude hits, lach om vergeten nummers en laat je verrassen.

Naar het theater met de kids
Het vrolijke boertje en boerinnetje Fien & Teun, dagelijks te zien op tv, komen op vrijdag 29 december naar het theater. In deze oer-Hollandse muzikale familievoorstelling beleven Fien en Teun allerlei avonturen op de boerderij, samen met hun vriendje Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Sita Vermeulen vertolkt de rol van vertelster in deze interactieve familievoorstelling.

Een week later op zondag 7 januari maakt ’s werelds bekendste schaap zijn theaterdebuut met Bitzer is verliefd. Bitzer heeft zijn oog laten vallen op Victoria, een mysterieus gast-schaap, of is het toch een hond? Waarom is Victoria opeens op de boerderij? Sinds deze onverwachte gast op de Mossy Bottom Farm is, ziet Shaun het Schaap tot zijn verbazing het effect op zijn vrienden. Shaun grijpt in wanneer Bitzer echt verliefde dingen gaat doen.

Oudejaarsconference
Op vrijdag 29 december wordt voor de eerste keer in De Klinker een oudejaarsconference georganiseerd. Deze primeur komt op naam van de Winschoter Remko Kapinga. In het ‘Jaar van de Kwibus’ gaat hij op een bijzondere humoristische wijze met woord, beeld en geluid het afgelopen jaar voorzien van een komische noot. Van Donald Trump tot Nepnieuws en van het nieuwe kabinet tot de gender neutrale rage. Niets wordt geschuwd. En om alles mag gelachen worden.

Last but not least
In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken (6 jan) laten Hendrik Groen en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Een voorstelling met een scherp gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button