AlgemeenOp stapVideo

Fotoserie: Dickens Day Beerta 2017 wederom groot succes

- advertentie -

Beerta – Afgelopen zondag werd voor de 8e keer het succesvolle evenement Dickens Day georganiseerd in Beerta. Op deze dag kwamen de magische sfeer en karakteristieke personages uit de verhalen van Charles Dickens tot leven. Elk jaar trekt dit gratis toegankelijke evenement, georganiseerd door vele vrijwilligers, een hoog aantal bezoekers.

- advertentie -

Ook al kwam de sneeuwbestelling niet helemaal op tijd, het weer werkte super mee. De straten waren erg mooi versierd met decorstukken en de figuranten waren niet van echte Charles Dickens figuren te onderscheiden. Burgemeester Pieter Smit en zijn vrouw hebben hun taken deze dag overgedragen aan de dagburgemeester van Dickens Day en zijn vrouw. Hierna maakten beide paren gezamenlijk een rondje met de mooi verklede figuranten.

Er was een gezellige kerstmarkt met rond de 100 standhouders variërend van kerstdecoraties tot streekproducten. Aangevuld met oude ambachten en een hobbymarkt rondom het wooncentrum De Tjamme.  Dit alles werd muzikaal omlijst door ook in stijl verklede muzikanten en koorleden. Om het geheel compleet te maken was er voldoende keus om de innerlijke mens te versterken.

Om 18.00 uur werd er een fakkeltocht door het dorp gehouden, waarna het voor de vele vrijwilligers tijd was om aan te schuiven bij een lekker stamppot diner.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button