Algemeen

Onderwijs op maat bij Dollard College Campus Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De vestiging Campus Winschoten van het Dollard College biedt een breed onderwijsaanbod in de bovenbouw van het vmbo. De leerlingen kunnen kiezen uit zeven profielen: Bouwen-Wonen-Interieur, Economie & Ondernemen, Groen, Horeca-Bakkerij-Recreatie, Mobiliteit & Transport, Produceren-Installeren-Energie, Zorg & Welzijn.

- advertentie -

Campus Winschoten wil dit brede aanbod blijven aanbieden, ook bij een teruglopende leerlingenpopulatie in een krimpregio. Bij Campus Winschoten kiezen de leerlingen daarom twee profielen. Vanuit de 7 profielen hebben de leerlingen dan de keuze uit 21 verschillende profielcombinaties. Later in jaar 3 maken ze een definitieve keuze voor één profiel waarin ze centraal examen doen. Het andere profiel wordt dan automatisch keuzedeel en telt mee voor het schoolexamen.

Leerroute
Door dit modulaire systeem kunnen de leerlingen een eigen leerroute samenstellen. Dit geldt voor alle leerwegen: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg.

Zowel leerlingen die begin jaar 3 al precies weten wat ze willen als leerlingen die nog twijfel hebben over hun keuze, krijgen de mogelijkheid zich goed voor te bereiden op de eigen toekomst. De leerlingen én de v van vmbo staan centraal.

Op deze manier kan men een breed, toekomstgericht vmbo blijven aanbieden voor de leerlingen in onze regio.

Meer weten?
Wie meer wil weten over deze onderwijsaanpak is van harte welkom op de open dag van Campus Winschoten op vrijdag 26 januari van 16.00 tot 20.00 uur.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button