AlgemeenKort nieuwsOp stapRegionaal nieuws

Gratis inspiratiemiddag voor het basisonderwijs

- advertentie -

Regio/Rhede – Op woensdag 7 februari aanstaande organiseert “Vroege Buurtaal!” een gratis bijeenkomst waarbij geïnteresseerden zich kunnen laten inspireren op het gebied van meertalig onderwijs in de grensregio. De bijeenkomst richt zich in het bijzonder op basisschoolleraren.

- advertentie -

Dr. Joana Duarte start de dag met een interactieve presentatie met als onderwerp meertaligheid, één van haar specialismen. Daarnaast is er tijdens de inspiratiemiddag ruim aandacht voor de (wetenschappelijke) relevantie van Duits als vak op de basisschool, worden best practices voor in de klas besproken en krijgen deelnemers praktische handvatten om, met en zonder hulp, nieuwe Duits-Nederlandse schoolcontacten te leggen.

De presentaties worden in het Nederlands en het Duits gegeven, kennis van de Duitse taal is dus niet noodzakelijk.

De inspiratiemiddag vindt plaats vanaf 14:00 bij de Ludgerusschule Rhede (Ems), Schulstraße 8, 26899 Rhede (Ems) is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het volledige programma en het aanmeldformulier is te vinden op https://www.arbeidsmarkt-noord.eu/inspiratiemiddag/. Voor meer informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Lea Timmer (projectmanager “Vroege Buurtaal!”) via 0597 52 18 18.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button