AlgemeenGemeenteIncidenten

Inspectie Leefomgeving en Transport en politie pakken snorders hard aan

- advertentie -

Winschoten – De politie en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) pakken illegale taxichauffeurs, ook wel snorders genoemd, de komende tijd hard aan. Dit blijkt uit een aangetekende brief in handen van OldambtNu.nl. Deze brief hebben meerdere snorders afgelopen week ontvangen van de inspectiedienst.

- advertentie -

Gesprek
Burgemeester Smit voerde afgelopen donderdag 18 januari een gesprek met de bovengenoemde instanties. Dit ging voornamelijk over de aanpak van snorders in het uitgaansgebied in Winschoten. ‘We gaan met alle betrokken partijen een plan van aanpak opstellen. Maar ook gaan wij in gesprek met de horeca en bonafide taxibedrijven.‘ verklaart Pieter Smit bij navraag. 

Op de vraag waarom er plotseling controles worden uitgevoerd wil de gemeente geen antwoord op geven. Wel is de Inspectie Leefomgeving en Transport verantwoordelijk voor de controle op illegaal taxivervoer.

Aangetekende brief
Volgens de aangetekende brief is het verrichten, maar ook het aanbieden van illegaal taxivervoer strafbaar. Onder illegaal taxivervoer wordt verstaan taxivervoer zonder vereiste vergunning. Dit misdrijf is strafbaar gesteld in de wet personenvervoer 2000.

‘De ILT en de Nationale Politie houden toezicht op taxivervoer. Als illegaal taxivervoer wordt geconstateerd zal een proces-verbaal tegen de overtreder worden opgemaakt en tevens een last onder dwangsom worden opgelegd.’ Staat er in de brief vermeldt.

€10.000,- boete
De snorders worden gewaarschuwd: ‘Bij elke volgende constatering van illegaal taxivervoer wordt wederom een proces-verbaal opgemaakt en moet dezelfde overtreder de last onder dwangsom van €10.000,- (per keer) betalen met een maximum van €40.000,-. Bovendien kan op last van de officier van justitie de auto van de overtreder in beslag worden genomen.’ 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button