AlgemeenGemeente

Verhuizing ambtenaren Oldambt naar Hema van de baan

- advertentie -

Winschoten – De geplande verhuizing van ambtenaren van de gemeente Oldambt naar de Hema in Winschoten gaat niet door. Dit meldt RTV Noord. Zowel de gemeente als de Hema stond positief tegenover de verhuizing, maar de gemeente heeft toch besloten om de stekker uit het plan te trekken.

- advertentie -

Dit besluit is door de gemeente genomen, omdat men van mening is dat de onderhandelingen met het warenhuis te lang hebben geduurd. Bedrijfsleider Richard Hensen van de Hema laat tegenover RTV Noord weten onaangenaam verrast te zijn over de beslissing van de gemeente, omdat hij goede gesprekken heeft gevoerd met  de ambtenaren en positief staat tegenover de plannen van de gemeente.

Volgens de gemeente staat er echter nog onvoldoende zwart op wit en omdat men van mening is dat de Hema te lang heeft gewacht met het nemen van een definitieve beslissing heeft de gemeente besloten om het plan af te blazen.

De plannen om de ambtenaren onder te brengen in het pand van de Hema maakten deel uit van het project de Poort van Winschoten. Dit project moet ervoor zorgen dat het centrum van Winschoten aantrekkelijk blijft om te winkelen en dat de uitstraling van het stadscentrum behouden blijft.

Als onderdeel van dit plan zullen de voormalige bibliotheek en de leegstaande supermarkt achter de Hema gesloopt worden en daarvoor in de plaats komen zes stadswoningen. Het afblazen van de verhuizing van de ambtenaren heeft geen gevolgen voor deze plannen. Voor de huisvesting van de ambtenaren heeft de gemeente inmiddels ook al een alternatief in gedachten. Er zal een pand worden gebouwd naast de Hema waarin de ambtenaren zich zullen vestigen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button