AlgemeenIncidenten

Politie Winschoten start onderzoek naar obstakels op de weg

- advertentie -

Regio: Bellingwolde – Politie Winschoten is een onderzoek begonnen naar degene die verantwoordelijk is voor het plaatsen van obstakels op de Rhederweg in Bellingwolde.

- advertentie -

De voorwerpen, variërend van een metalen ‘bandensnijder’, tegels tot en met een boomstronk, werden ontdekt voordat ze (zeer ernstige) ongelukken hadden veroorzaakt. Wel liepen auto’s schade op.

In totaal kwamen de afgelopen maanden twintig meldingen binnen over attributen die op de weg lagen. Deze waren meestal op het stuk buiten de bebouwde kom en de kruising met de Boekweitlanden neergelegd of gezet, in de richting dus van de grensovergang met Duitsland.

Onderzoek
De politie is woensdagmiddag met een buurtonderzoek begonnen. ‘Tot nu toe is het gissen naar de reden van de levensgevaarlijke acties. Het zou kunnen dat de attributen een – volstrekt misplaatste – poging moeten zijn om de snelheidsovertreders een lesje te leren.’ Aldus de politie van Winschoten.

Door ons wordt regelmatig op de bewuste weg gecontroleerd en ook bekeurd. Echt hoge snelheden zijn er niet vastgesteld.’ Vertellen zij.

Politie vraagt uw hulp
De politie probeert met uw hulp zoveel mogelijk informatie over deze zaak bij elkaar te krijgen met als eerste doel ernstige ongelukken te voorkomen. Iedere vorm van informatie kan van belang zijn, ook al denkt u wellicht dat de politie er al van op de hoogte is of dat het de politie toch niet verder zal helpen. Denkt u daarom gerust met ons mee. Wij hebben in ieder geval de volgende vragen:

1) Bent u of ben jij wel eens op de Rhederweg over een voorwerp gereden of heeft u deze kunnen ontwijken?
2) Wat zou in uw ogen het motief van de dader(s) kunnen zijn?
3) Heeft u de afgelopen maanden bij de Rhederweg een of meerdere mensen op een verdachte manier met voorwerpen zien lopen?
4) Herkent u het attribuut dat hierbij is afgebeeld?

Mocht je kunnen helpen, bel dan met 0900-8844 en vraag naar de politie van Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button