AlgemeenRegionaal nieuws

Mooi boeket voor ‘zussie’ Ester Oorschot-De Raaf

- advertentie -

Oude Pekela –  Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Dit weekend brachten we een boeket naar Oude Pekela. Daar woont Ester Oorschot-De Raaf. Ze werd genomineerd door Liza Lammersma. Ze schreef:
“Ester is altijd een goede oppas geweest en staat altijd voor iedereen klaar. Ze doet veel voor ‘Samenloop voor Hoop’, ondanks dat ze zelf ook een zware tijd heeft doorgemaakt. Ik gun het haar van harte ..”

We worden hartelijk onthaald in de koloniaal ingerichte woonkamer van Ester en haar partner Jurinus. Twee katten lopen ons nieuwsgierig tegemoet. En aan de keukentafel zit Liza.  Ze zegt: “Toen ik klein was woonde ik hier vlakbij. Sinds ik weer contact heb met Ester kom ik hier regelmatig. Het voelt goed om op mijn geboortegrond te zijn.”
Ester paste op de kleine Liza. Ze is ongeveer zeven jaar ouder. “We waren eigenlijk vriendinnen. Totdat ik ongeveer twintig jaar was. Toen stierf mijn broer. Hij was nog maar vierendertig. Hij liet een vrouw en twee kinderen na. Dat heeft veel met me gedaan. Ik kon het niet accepteren en werd depressief. In die tijd verbrak ik het contact met iedereen. Ook met Liza.”

Over die periode zegt Ester nu: “Je hebt gewoon de kracht niet om aardig te zijn. Ook niet voor mensen die heel dicht bij je staan.” Maar ze overleefde die moeilijke tijd. “Toen ik zelf vierendertig werd, was dat een soort drempel. Alsof ik nu iets moest doen met wat ik had meegemaakt. Ik kon het niet maken steeds egoïstisch te zijn.”
Ze organiseerde in Oude Pekela de Samenloop voor Hoop. Een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Ze zegt: “Je pakt iets dat heel dichtbij je ligt. Het gevecht dat mensen leveren met de ziekte. En de verwerking van het verlies door nabestaanden.”

Tijdens die drukke periode verloor Ester haar beide ouders. Dat was in 2016.
Kort na die tijd zocht Liza contact met Ester. “Dat heeft heel veel bij mij gedaan. Zij kon er destijds niets aan doen dat we uit elkaar gingen. En toch nam zij het initiatief.”
Beide dames hebben nu goed contact. “We noemen elkaar zus,” zegt Liza.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button