Algemeen

“Omwonenden Emergo(seksbos) slaan spijkers met koppen”

- advertentie -

Oude Pekela – Onlangs verscheen in de media het bericht “Platform Keelbos doet aangifte in gemeente Pekela vanwege homo discriminatie”

- advertentie -

Stichting Platform Keelbos komt op voor mannen ontmoetingsplaatsen (HOP) zoals het Emergobos. Keelbos heeft de gemeente Pekela gevraagd welke klachten precies zijn binnengekomen betreffende de overlast in het Emergobos. Uiteindelijk  kwam er een klacht naar voren met de tekst “ Die vieze flikkers……” Keelbos geeft aan niet te weten van wie de klacht komt maar gaat er vanuit dat dit van de omwonenden komt. De namen van de klagende zijn overigens anoniem gemaakt door de gemeente.

Omwonenden komen nu met de volgende reactie:
Allereerst vinden wij het betreurenswaardig dat Keelbos er vanuit gaat dat dit van de omwonenden komt. Hoe kunnen ze weten van wie het komt als de namen anoniem gemaakt zijn?

De buurt vindt dat de problemen rondom het Emergobos niets te maken hebben met de geaardheid van mensen. Wij willen graag nogmaals onze ervaringen en standpunten duidelijk maken, juist ook om dit soort vooroordelen van Keelbos de wereld uit te helpen. Er zit ook een heel andere kant aan het verhaal.

De problemen in en rondom het Emergobos zijn bekend bij alle betrokkenen (gemeentes, politie, Roze 50 plus, COC, Blauw in het Roze, Keelbos). Het gaat om keiharde feiten zoals kinderen die worden lastig gevallen (klemrijden, geslachtsdelen tonen, seks op de weg en in het bos etc..is dat lastig vallen of –mentale- aanranding), mensen die worden opgewacht en bijvoorbeeld worden achtervolgd.

Vele HOP’s in Nederland zorgen voor problemen en overlast, kenmerkend aan de problemen bij het Emergobos. Wij, omwonenden, zijn dus niet de enigen die vechten voor veiligheid in hun omgeving. Veel gemeenten hebben HOP plekken inmiddels gesloten.

- advertentie -

(lees verder onder de foto) Foto: OldambtNu.nlWat wil de buurt?
Dat het bos weer bezocht en gebruikt wordt door iedereen. In het Emergobos moet iedereen zich prettig voelen: wandelaars, hondenbezitters, vissers, nordic walkers, ruiters, vogelaars, crossfietsers etc.). Kinderen moeten daar kunnen spelen. Wij willen dat niemand meer geïntimideerd wordt en dat het veilig is. Afsluiten is dus geen optie.

- advertentie - 

Inmiddels zijn verschillende scenario’s de revue gepasseerd.

Een suggestie van Keelbos was om het bos op te splitsen. Dat wil de buurt zeker niet omdat ongewenst gespuis dan nog steeds in onze buurt rondrijdt en loopt. Een andere locatie is het verplaatsen van het probleem. Een andere gemeente in Nederland heeft wel besloten om een gebied te splitsen: de ene helft voor de gewone bezoekers en de andere helft voor HOP bezoekers. Een van deze HOP bezoekers vertelde dat door het aanwijzen van deze locatie en nog méér gespuis op af kwam. Deze man verteld het volgende: “ Het heeft er toe geleid dat hier bijvoorbeeld veel prostitutie op afkomt. 70 % van de bezoekers zitten in de prostitutie waarvan het grote deel van buitenlandse afkomst”! Gedachten gaan al gauw uit naar verslaafde personen die geld nodig hebben etc en mogelijk mensenhandel (ook wij zitten vlak bij het buitenland).

Het is dan ook een feit en bewezen dat HOP locaties  aantrekkingskracht hebben op personen die genoemd soort problemen veroorzaken. Wij, omwonenden, hebben het meegemaakt en gezien én zien en maken het nog steeds mee!! Het moet afgelopen zijn.

Wij, omwonenden vinden de gedachten gang van Keelbos..op zijn minst vreemd. Zo gaf Hans Scheffers (van Keelbos) aan dat als je het vervelend vind om seks bedrijvende mannen zien, je gewoon moet omkeren om het bos te verlaten.

‘Kinderen zijn zelf nieuwsgierig’
Omwonenden vroegen Keelbos het volgende: “Het kan toch niet zo zijn dat kinderen de dupe worden door zo’n locatie???” Antwoord Keelbos : “Weet u meneer, kinderen zijn zelf ook nieuwsgierig als het op seks aan komt”. Nog een uitspraak van Keelbos: ”De omwonenden en dus de mensen die er last van hebben, vinden het gewoon leuk om naar lust hebbende mannen te kijken.”

Het complete plaatje is niet mooi voor omwonenden en kinderen. De buurt kan zich voorstellen dat er mensen zijn die hun frustraties niet in de hand kunnen houden en daardoor zelf maatregelen nemen.. “als je aan mijn kind(-eren) komt …dan…” Er wordt dan door derden en Keelbos direct gesproken over ‘potenrammers’. Laat nu duidelijk zijn dat wat de buurt betreft geaardheid hier niets meer mee te maken heeft.

Keelbos geeft verder aan “niemand wat kwaad te doen”en “wat is er op tegen”. Een vraag van een omwonende is “als dat zo is, waarom melden jullie dan op diverse plekken op de website “pas op! Veel politiecontrole” Als je niemand iets kwaad doet, lijkt me waarschuwen overbodig. Op de site van Keelbos staat een lijst met HOP plaatsen. Daar bij staat vermeld dat mannen elkaar rondom en op de parkeerplaats ontmoeten. Op de parkeerplaats?? Kijkt u eens naar artikel 239 meneer Keelbos. Bovendien staat ook nog eens op de bordjes van Staatsbosbeheer: niet van de paden afwijken…

Sommige omwonenden zijn ervan overtuigd dat er juridische maatregelen genomen kunnen worden.

(lees verder onder de foto) Foto: OldambtNu.nlTot slot
Tot slot. We hebben het al gevraagd, maar nogmaals: Keelbos, wij verzoeken jullie om de locatie HOP Emergobos, te sluiten. Haal het van jullie website en vermeld dit op alle media waar ‘ons’ bos op staat. Wanneer platform Keelbos daadwerkelijk van mening is dat het niet moet kunnen wat deze locatie ter weeg brengt (problemen zijn ook bij hen bekend) dan lijkt het logisch dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en de locatie als HOP zal opgeven en markeren als gesloten.

Doet de Stichting Platform Keelbos dat niet, dan vinden wij dat ze de problematiek mede in stand houden. Keelbos: neem je verantwoordelijkheid! We komen er op terug of Keelbos hun verantwoordelijkheid kent en neemt

Lees de volledige brief hier (download Word-document)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button