AlgemeenGemeentePolitiek

Verkiezingen Tip 1: Geen stempas ontvangen?

- advertentie -

Oldambt – Om uw stem uit te kunnen brengen moet u de volgende zaken bij u hebben:

- advertentie -
  • Uw stempas (let erop dat deze onbeschadigd is). De stempas ontvangt u uiterlijk op woensdag 7 maart 2018.
  • Een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. Kiezers met een dubbele nationaliteit kunnen zich ook identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit een EU-land, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen, dan wel met een paspoort of identiteitskaart uit Zwitserland. Het legitimatiebewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn. U kunt dus gebruik maken van een legitimatiebewijs waarop staat ‘geldig tot 22 maart 2013’ of elke latere datum.
  • Een vreemdelingendocument wanneer u niet in het bezit bent van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door een gemeentelijke verklaring van vermissing of een kopie te tonen van het document van vermissing dat is opgemaakt door de gemeente of de politie. Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een NS-abonnement.

Als u geen geldig identiteitsbewijs heeft, dan kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen op deze website van de gemeente.

Stempas kwijt of niet ontvangen?
Bent u uw stempas kwijt of heeft u de stempas(sen) niet gekregen, dan heeft u tot dinsdag 20 maart 2018 12.00 uur de gelegenheid om een vervangende stempas af te halen bij het bureau Verkiezingen in Winschoten. U moet zich daarbij kunnen identificeren.

Het is ook mogelijk een schriftelijk verzoek bij de gemeente Oldambt in te dienen. Gebruik hiervoor het PDF-bestand op deze website van de gemeente.

De gemeente moet uw verzoek uiterlijk op vrijdag 16 maart 2018 hebben ontvangen. Vergeet u niet een kopie van uw legitimatiebewijs mee te sturen.

Raakt u op de dag van de verkiezing uw stempas kwijt, dan kunt u niet stemmen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button