AlgemeenKort nieuws

OZG en Dräger Nederland B.V. sluiten contract voor medische technologie in de acute zorg

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen en Dräger hebben een contract gesloten voor de langdurige levering en het onderhoud van medische apparatuur voor de acute zorg. Hiermee is het ziekenhuis in ieder geval de komende 15 jaar verzekerd van de beschikbaarheid van voortdurend de nieuwste apparatuur voor hartbewaking, beademing, monitoring en bewaking van vitale functies van baby’s, kinderen en volwassenen.

- advertentie -

Het Ommelander Ziekenhuis heeft de ambitie om de patiënt zoveel mogelijk persoonlijke zorg te geven. De nieuwe medische (informatie)technologie dient de artsen en verpleegkundigen daartoe maximaal te ondersteunen.

Medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis en Dräger hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt om de medische technologie aan te laten sluiten op de zorg die in het nieuwe ziekenhuis in Scheemda geleverd gaat worden. Het resultaat is op maat samengesteld en zorgt voor doelmatige en (patiënt)veilige zorgomgeving met gebruikmaking van State of the Art apparatuur en de nieuwste inzichten. Het Ommelander Ziekenhuis en Dräger zullen regelmatig onderzoeken waar de zorg kan worden geoptimaliseerd door voortschrijdende of nieuwe inzichten, zodat ook in de toekomst voortdurend gebruik gemaakt kan worden van de nieuwste en beste technologie.

Binnen de samenwerking zal Dräger het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda inrichten met medische infrastructuur, informatietechnologie voor patiëntbewaking en apparatuur voor therapie. Ook worden de zorgprofessionals opgeleid en met regelmaat bijgeschoold om de medische technologie optimaal te kunnen bedienen of onderhouden.

Het Ommelander Ziekenhuis wil zich vooral richten op de zorg van haar patiënten en zich laten ‘ontzorgen’ door leveranciers met een bewezen staat van dienst, een innovatief portfolio en een betrouwbare organisatie.

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen sloot eerder ook een langjarig onderhoudscontract of voor de levering en het onderhoud van medische beeldvormende technologie met Siemens Healthcare. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om MRI-scanners, CT-scanners, echoapparatuur etc. Door deze contracten is het Ommelander Ziekenhuis voor de komende jaren verzekerd van de beschikbaarheid van de nieuwste technieken en modernste technologie.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button