AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Campagneteam Groen Licht zet zich in voor een verkeersveiliger Groningen

- advertentie -

Groningen – Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen.

- advertentie -

Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo was op zaterdag 17 maart 2018 het campagneteam met een actie in Groningen aanwezig tijdens de Nacht van Groningen

Afleiding in het verkeer
Het team van Groen Licht was op 17 maart tussen 17:00 en 1:00 uur aanwezig en ging in gesprek met voorbijgangers over de gevaren van afleiding op de fiets. Bezoekers konden ook meedoen aan een kennisquiz en ontdekken hoe groot hun kennis over verkeersveiligheid is.  Door een belofte te doen, namelijk: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ maken zij een afspraak met zichzelf over hoe ze zelf een bijdrage leveren aan een verkeersveiliger Groningen. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Om dit nog meer te versterken wordt er ook een ludieke foto gemaakt die ze mee kunnen nemen.

‘Ik ga voor Groen Licht!’
Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button