AlgemeenGemeentePolitiek

Zetelverdeling definitief vast gesteld in voormalige raadzaal gemeente Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 21 maart vonden gemeenteraadsverkiezingen en een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) plaats.

- advertentie -

Afgelopen vrijdagochtend stelde het hoofdstembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad Oldambt in een openbare zitting de uitkomst van de stemming vast. Het hoofdstembureau maakte tijdens de zitting het aantal uitgebrachte stemmen per partij en per kandidaat bekend.

Aansluitend stelde het centraal stembureau in een openbare zitting de officiële uitslag van de stemming vast. De zetelverdeling en de gekozen kandidaten worden dan bekendgemaakt. De openbare zittingen vonden plaats in de voormalige raadzaal van de voormalige gemeente WInschoten

‘Dank en trots’
Voordat de zitting begon sprak burgemeester Smit zijn dankbetuiging uit: ‘Ik wil mijn dank en trots uitspreken over het verloop van deze verkiezingen. En dat gaat niet alleen over de verkiezingsdag. maar begint al vorig jaar.’

Smit: ‘Daarnaast ook veel dank voor een ieder die een rol heeft gespeeld op een stembureau. Als voorzitter, lid of als teller, zonder hun geweldige inzet zijn verkiezingen niet mogelijk.’ 

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button