AlgemeenGemeentePolitiek

Uitreiking Erepenning Oldambt aan raadslid Peter Hagedoorn

- advertentie -

Winschoten – Ter gelegenheid van het afscheid van de heer Peter W. Hagedoorn als raadslid van de gemeente Oldambt, werd aan hem door burgemeester Pieter Smit de Erepenning Oldambt uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste raadsvergadering van de zittingstermijn 2014-2018 op woensdag 28 maart 2018.

- advertentie -

De Erepenning Oldambt werd onlangs ingesteld door het college van burgemeester en
wethouders. De Erepenning is in het leven geroepen als bijzondere blijk van waardering voor inwoners die zich op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Oldambtster samenleving.

De heer Hagedoorn ontvangt de Erepenning Oldambt vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Oldambtster samenleving. Hij heeft veertig jaar lang onafgebroken als lokale volksvertegenwoordiger gediend. De heer Hagedoorn is in 1978 begonnen als raadslid in de toenmalige gemeente Nieuweschans. Daar was hij tevens wethouder van 1986 tot 1990. Van 1990 tot 1994 was hij wethouder van de gemeente Reiderland. In dezelfde gemeente was hij vervolgens raadslid van 1994 tot 2010. Namens het CDA werd hij in 2010 raadslid in de gemeente Oldambt.

Naast zijn raadslidmaatschap was en is de heer Hagedoorn volop actief in andere bestuurlijke functies in de Oldambtster samenleving op maatschappelijk, cultureel, kerkelijk en economisch terrein. Daarnaast is hij ook landelijk werkzaam als examinator praktijkexamens voor toekomstige makelaars onder leiding van de NVM.

De heer Hagedoorn is voor zijn verdiensten als volksvertegenwoordiger reeds Koninklijk
onderscheiden tijdens de ‘Lintjesregen’ in 2002.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button