AlgemeenIncidentenKort nieuws

‘APK’ voor het uiterste noodgeval

- advertentie -

Winschoten – Hij is er voor de uiterste noodgevallen en daarom moeten de agenten altijd op hun vuurwapen, de Walther P99, kunnen vertrouwen. ‘Het pistool wordt in ieder geval na iedere schietbeurt helemaal schoon gemaakt en eens per jaar wordt het volledig nagekeken.’ Aldus de politie.

- advertentie -

‘Deze week is ons team aan de beurt en moet ieder haar of zijn pistool in handen geven van twee specialisten voor de ‘APK’. Vandaag zijn de collega’s van het bureau in Winschoten aan de beurt, Stadskanaal en Ter Apel volgen erna.’ Vertelt de politie.

Het wapen wordt volgens de politie door de deskundigen volledig uit elkaar gehaald en ieder onderdeeltje op onder meer slijtage bekeken. Met meetapparatuur wordt nagegaan of het moment dat de zogenoemde hamer de patroon raakt, nog exact overeenkomt met een punt dat de trekker wordt overgehaald.

De politie: ‘Van het grootste belang is ook dat er zich geen gruis in het wapen heeft verzameld. Is dat wel zo bestaat de kans dat het pistool niet afgaat, op het moment dus van zo’n uiterste noodgeval.’

Foto: Politie Oldambt (Facebook)

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button