AlgemeenCultuur

Stadsomroeper Jan Veen verbetert zich in Kampen

- advertentie -

Winschoten – Stadsomroeper Jan Veen uit Winschoten is het nieuwe seizoen van de Eerste Vereniging van Stads- en Dorpsomroepers Nederland beter begonnen als hij het vorige is geëindigd. Het vorige seizoen eindigde hij als gedeeld laatste in de eindrangschikking. Dit seizoen heeft hij zich licht verbeterd tot nu toe. In het openingsconcours, met 14 deelnemers, eindigde hij als twaalfde.

- advertentie -

In zijn eerste seizoen nam hij de bel over van zijn vader, en moest vrijwel meteen aan de bak in een aantal concoursen. Veel voorbereidingstijd was hem daarbij niet gegund, en de concoursen volgden elkaar in hoog tempo op. De ervaringen van deze concoursen heeft hij echter wel meegenomen, en daarvan nu voorzichtig de vruchten geplukt.

Het eerste concours werd gehouden in Kampen tijdens het spectaculaire evenement Sail Kampen. Op een mooie locatie in de binnenstad streden de omroepers om de eer. Op het Unieplein werd thuisomroeper Bertus Krabbe uit Kampen eerste. Tweede werd Rein Mulder uit Hindeloopen. Hij is de regerend Nederlands Kampioen en Kampioen der Lage Landen. Derde werd Jan Sjoerd de Vries uit Sneek.

Tot nu toe staan er niet veel wedstrijden op de kalender. Na Kampen volgt een uitstap naar België. Op 14 juli wordt er gestreden in Wervik. In Kampen werd deze sympathieke Vlaming gedeeld vierde.  Daar zal omroeper Nick Pauwels gastheer zijn vlak bij de Franse grens. Middelburg wenst ook een concours te organiseren, maar heeft nog geen datum vaststaan.

Op 2 september is Jan Sjoerd de Vries de gastheer in Sneek. Zowel Nick Pauwels als Jan Sjoerd de Vries komen hun vader tegen bij de concoursen van het EVSDON. Beide heren wisten hun vader te verslaan in Kampen.Jan

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button