Algemeen

Staatsbosbeheer en provincie controleert op loslopende honden

- advertentie -

Oldambt – Afgelopen zondag controleerde Staatsbosbeheer in samenwerking met de provincie Groningen op loslopende honden. Zoals hier op de Foto’s in Booneschans.

- advertentie -

Verstoring van dieren
Loslopende honden in kwetsbare natuurgebieden zorgen voor verstoring van reeën, konijnen, hazen, hagedissen en broedende vogels. Bij dreiging verlaten deze dieren hun jongen of het nest. Het is dan voor jagende vogels en andere dieren eenvoudig om de eieren of de kuikens te roven.

Kwetsbare periode
In het voorjaar is de broedtijd de meest kwetsbare periode. Dan is het nog belangrijker om honden aan de lijn te houden. Dat gebeurt niet altijd. Boswachters vinden nog steeds aangevallen reeën in natuurgebieden. Veel reeën overleven een aanval van een hond niet. In natuurgebieden staat op de toegangsborden vermeld waar je wel en niet mag komen met een (aangelijnde) hond.

Controle
De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) controleerden in groepjes, Oost-Groningen was opgedeeld in vijf gebieden. Dee twee medewerkers op de foto’s controleerden in de omgeving van Booneschans, Beerta en Bad Nieuweschans.

Lees ook:
Grootschalige controle op loslopende honden in natuurgebieden provincie Groningen

Foto’s: Hilvert Huizing/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button