Algemeen

Bloemetje van de Week naar Hessel Tent

- advertentie -

Oude Pekela – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een mooi boeket naar Hessel Tent in Oude Pekela. Hij werd genomineerd door Margreet Smit-Fissering. Ze schreef: “Ik nomineer mijn buurman Hessel Tent. Hij verdient een bloemetje! En iedereen die hem kent weet wel waarom!”

We hebben afgesproken bij het huis van Margreet. Ze loopt direct met ons mee naar de overkant van de straat en we volgen haar over de lage heg, over het vers gemaaide gras naar de voordeur. “Tja, we nemen hier altijd de kortste weg,” reageert ze op onze verbaasde gezichten.

We worden gastvrij onthaald in de huiskamer van de familie Tent. Een vriendelijke zwart-witte kater komt ons direct kopjes geven. “Dat is Gizmo.  De buurt noemt hem Hassan. Hassan de Turk. Op vakantie in Turkije liep hij steeds achter ons aan. Een zwerfkat. Dat ging een paar dagen door. We hebben besloten hem mee te nemen naar Nederland,” legt Hessel uit.

Hij heeft een bijzondere band met het dier. Helemaal nu zijn vrouw vanwege ziekte regelmatig langere tijd elders verblijft en Hessel alleen in huis is. “Als ik op de bank zit, wurmt Gizmo zich direct tussen de leuning en mij in. Alsof hij voelt dat ik mijn vrouw mis.”

De 65 jarige Hessel krijgt veel steun van de mensen in de straat. Als buren warm eten overhebben komen ze hem wat brengen.  En ze ondernemen leuke dingen. “Ik mag heel graag fietsen. Met de racefiets of met de mountainbike. Regelmatig maken we met een groepje een  mooie tocht. Ik geniet erg van zulke kleine dingen.”

“Het ligt er maar net aan hoe je zelf ingesteld bent. Gisteren kocht ik een bakje aardbeien. Daar zaten twee rotte aardbeien in. Ik ga daar dan niet over klagen. Ik geniet dan van die tien lekkere aardbeien die in datzelfde bakje zitten.”

Margreet heeft een druk leven. Haar man werkt in ploegendienst. En ze heeft twee jonge kinderen. “Wanneer mijn dochter naar dansles moet, vraag ik wel of Hessel haar wil brengen. Hetzelfde geldt voor voetbal van mijn zoon.” Hessel zegt: “Ik ben dan bijna een soort opa voor hun.”

Hij wijst naar de huizen in de straat. Allemaal netjes onderhouden. “Zo’n hoop stenen zegt me niet zo veel. Het gaat om de mensen die er in wonen. En het is onbeschrijflijk dat je in zo’n situatie zo veel steun kunt hebben van je buren.”

Margreet is inmiddels weer naar de overkant van de straat. Ze heeft een kapsalon aan huis en er staan klanten te wachten ..

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button