Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Inschrijving Kindervakantiekamp Winschoten weer van start

- advertentie -

Winschoten – Stichting Kindervakantiekamp Winschoten vertrekt ieder jaar in de zomervakantie met een touringcar vol kinderen naar Ellertshaar in Drenthe. Dat zijn veelal kinderen die het sociaal en/of financieel moeilijk hebben. Door een gedragsstoornis als ADHD of door een complexe thuissituatie. “In deze vakantieweek kunnen ze even ongestoord kind zijn,” vertelt Mario Formicola, voorzitter van de stichting.

- advertentie -

Stichting Kindervakantiekamp Winschoten bestaat inmiddels ruim 34 jaar en is begonnen als initiatief van jongeren uit de regio Winschoten. De leiding die nu, vrijwillig, mee gaat komt al lang niet meer alleen uit Winschoten: vanuit alle windstreken reist men af om kinderen een leuke week te geven. Want daar gaat het om; de kinderen.

Dit jaar is Stichting Kindervakantiekamp Winschoten gekozen als het goede doel voor de opbrengsten van de Sodom Kingsnight. Welke op donderdagavond 26 april van half 8 tot 01.00 uur plaats vindt op het Marktplein in Winschoten.

Even kind zijn
Er zijn heden ten dage nog steeds veel mensen die het financieel niet makkelijk hebben,” zegt Mario. “Van rondkomen van 50 euro per kind per maand tot uit-huis-plaatsing of gedragsstoornissen als autisme of PDD-NOS; Kinderen die in een dergelijke situatie opgroeien krijgen amper de kans om ook echt kind te zijn. Tijdens onze vakantieweek zijn ze er even tussenuit om te ontspannen. Het helpt ontzettend dat de meeste kinderen daarbij een vergelijkbare achtergrond hebben. Dat zorgt zowel voor herkenning en begrip.”

Activiteiten en spooktocht
Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Ze worden meestal ingedeeld in vijf groepen. De jongste kinderen zijn ongeveer zeven jaar oud en de maximumleeftijd is veertien. Gedurende de week wordt er veel gefietst en gewandeld. De locatie is een kampeerboerderij die vlakbij een bos en een meertje ligt, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Een activiteitencommissie zorgt voor spelletjes en speurtochten na het ontbijt en avondeten. Als het weer het toelaat staat een spooktocht steevast op de planning. De rest van de dag zijn twee begeleiders verantwoordelijk voor hun groep.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor het kindervakantiekamp is nu geopend. Ouders kunnen hun kinderen nog aanmelden tot 28 juli. De kosten voor het kamp bedragen € 49,50 voor de hele week. Dat is inclusief zakgeld en alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.kinderkampwinschoten.nl.

Foto: Archief/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button