AlgemeenKort nieuwsSport

Damteam OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans loopt door 1 punt finale NK schooldammen mis

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Zaterdag 21 april stond Nederland in het teken van schooldammen in het basisonderwijs, voor zowel de welpen (groep 4 t/m 6) als de pupillen (groep 7/8), waarbij in elke leeftijdscategorie 6 halve finale groepen waren gevormd.

- advertentie -

De pupillen werkten 8 ronden “Zwitsers systeem” af met een speeltempo van “Fischer 10 + 10”. De welpen daarentegen speelden een zogenaamd rondtoernooi zonder klok. Met de Groningse titel in de achterzak reisde OBS Houwingaham, vol zelfvertrouwen, samen met de St. Vitusschool uit Winschoten naar “Het Hogeland College” in Uithuizen voor de halve finale in de pupillen klasse.

Het damteam van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans dat werd gevormd door Demi Peters, Dana van Schaagen, Janick Lanting en Dylano Stoter, is er uiteindelijk niet in geslaagd de finale om de NK titel binnen te stappen. Een lang gekoesterde wens werd in de laatste ronde namelijk tenietgedaan door een nipte 5 – 3 nederlaag tegen directe concurrent Het Meerrijk uit Hanzestad Kampen. Bij een 4 – 4 kon namelijk de vlag uit voor Bad Nieuweschans. Hierdoor stapte OBS Het Meerrijk uit Kampen met De Getijden uit Pieterburen en GBS Calvijnschool uit Hoogeveen de finale binnen op 26 mei. Desondanks legde OBS Houwingaham beslag op een eervolle 6e plaats.

De St. Vitusschool uit Winschoten dat werd gevormd door Annabel Wachter, Florian Wachter, Hermann Loots en Nickey Loots bezette de 12e plaats in de eindrangschikking. Het welpenteam van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans dat afreisde naar het Drentse Hijken onderging hetzelfde lot, ook 6e. Dit team bestond uit Lina Ammi 11 punten, topscoorder Dylarius Stoter met 13 punten, Justin v/d Herik 12 punten en Bas Groenewold 8 punten.

In Hijken zorgde de organisatie voor een verrassing door de prijsuitreiking te laten verrichten door wereldkampioen Roel Boomstra. Demi Peters had tenslotte nog een persoonlijk succesje en plaatste zich namelijk met 14 punten voor het persoonlijk kampioenschap schooldammen op zaterdag 23 juni.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button