AlgemeenPolitiek

PvdDieren en PvhN: grote zorgen om situatie AkzoNobel en Nedmag

- advertentie -

Groningen/ Heiligerlee –  De Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden willen middels schriftelijke vragen een reactie van het college op de urgente problematiek inzake Nedmag en AkzoNobel, kortom, de gevaren van de gestapelde mijnbouw in onze provincie. De partijen spreken onder andere schande van het feit dat de Nedmag, die nu een locatie moet sluiten vanwege lekkage, de productie op andere lokaties gaat opschroeven.

- advertentie -

Zoutcavernes bij Heiligerlee/ Westerlee
Bé Zwiers en Ankie Voerman, respectievelijk statenleden van de Partij voor het Noorden en de Partij voor de Dieren, maken zich ernstige zorgen over de situatie rondom AkzoNobel, dat momenteel vanwege trillingen onder verscherpt toezicht staat van het SodM. Bé Zwiers: “De trillingen bij de zoutcavernes hebben geen bekende oorzaak. Er moet onmiddellijk een onderzoek gedaan worden”.

Ankie Voerman wijst er op dat de trillingen en lekkages bij de zoutcavernes bij Heiligerlee/ Westerlee ook vragen oproept over de veiligheid rondom de winning in de nabijheid van de gasopslag in Zuidwending: “De situatie is bijzonder ernstig. De zoutcavernes waar op dit moment trillingen in plaatsvinden, zijn vergelijkbaar met de cavernes en de mijnbouwactiviteiten door AkzoNobel vlakbij de gasopslag in Zuidwending. Het is duidelijk dat men wederom geen idee heeft van wat er aan de hand is”.

Daarnaast willen de partijen opheldering van het college inzake de verwevenheid van de NOM, waar de provincie 50% aandeelhouder van is. Zij menen dat de NOM afstand moet doen van haar aandelen in Nedmag, omdat dit bedrijf de inwoners van onze provincie schade en leed berokkent. In hoeverre is het moreel te verantwoorden dat de provincie via de NOM geld verdient met mijnbouw, vragen Zwiers en Voerman zich af.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button