Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Festival Hongerige Wolf: De eerste namen zijn bekend!

- advertentie -

Hongerige Wolf – Van 13 t/m 15 juli vindt alweer de achtste editie plaats van festival Hongerige Wolf. Dé belevenis van het Noorden waar kunst, bewoner en landschap samenkomen in een bruisend zomers festival.

- advertentie -

Ook dit jaar wordt weer hard weer gewerkt aan een geheel unieke editie met speciaal voor het festival ontworpen kunstwerken, voorstellingen op nog onontdekte plekken en cross-overs waar mogelijk niemand eerder van hoorde. Hierbij noemen we alvast een paar namen die Hongerige Wolf deze zomer zullen aandoen!

Speciaal voor (de) Hongerige Wolf!
Eén van de werken die speciaal voor het festival tot stand wordt gebracht, is afkomstig van Felipe van Laar. Deze veelzijdige beeldend kunstenaar die in 2016 met zijn ‘verzonken hoofd in landschap’ al eerder het festivalpubliek verraste, zal opnieuw met zijn ruimtelijke werk de dialoog aangaan met het Groninger platteland. Dit jaar dus geheel op maat!

Daarnaast zijn jonge theatermakers uit Stad en (Omme)land door het festival uitgedaagd om een concept in te dienen voor een voorstelling geïnspireerd op het thema of de omgeving van Hongerige Wolf. Aard en Weids. Makers met het meest tot de verbeelding sprekende voorstel, kregen van het festival de kans om dit verder uit te werken. In première tijdens FHW!

Toonkunsten en dichtklanken
Singer-songwriters?! Die zijn zó 2017! De artiesten die zich dit jaar in de Loods van Jan Vogel zullen nestelen, hebben zo hun eigen excentrieke verhouding met woordkunst, voordracht en muzikaliteit. Zo strijkt onder andere Mirte Hartland neer, die zich bij voorkeur laat omschrijven als ‘toonzetter en tekstsmid’. Eveneens eigenzinnig en creatief is Jörgen UNOM (Untouchable Nobody Outplace Many), telg uit de Poetry Circle Nowhere, die ‘in de altijd zwijgende stilte, zijn woorden vindt’.

Verder verheugen we ons op Iris Penning (finalist Grote Prijs van Nederland) met haar poëtische pop en komt Sjaan Flikweert die op haar beurt woordkunst verbindt aan dans en hier al de halve wereld mee rondtoerde! Deze zomer te zien in Hongerige Wolf!

(Lees verder onder de foto)

Ambonezenbos
Kon je vorig jaar in het bos onder de sterrenhemel je strobaal aanschuiven voor een spannend filmprogramma, dit jaar zal er ook bij daglicht veel te beleven zijn. De bomen en het gebladerte vormen het decor voor meerdere theatervoorstellingen en óm het bos zullen beelden en kunstobjecten te zien zijn die door Louwe Noordhoff in samenwerking met Oldambt Cultuur speciaal voor het festival zijn geselecteerd. Namen van theatermakers evenals het muziekprogramma op het schapenveld en in de danssilo zullen nog apart bekend worden gemaakt!

Tot slot voor de welpjes!
‘Dromen vangen’, ja dat kennen we van de indianen. Maar ‘Herinneringen weven’..? Alles kan in Hongerige Wolf! Volg gewoon de kinderworkshop of laat je verrassen door één van de andere programmaonderdelen rond het thema aarde, water, lucht en vuur! Natuur is spelen! Kom jij ook?

Foto: Hongerige Wolf

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button