AlgemeenCultuur

Speciaal boek “De dag en het monument in Heiligerlee” uitgebracht

- advertentie -

Heiligerlee – Klaas Haan uit Heiligerlee is al jaren bezig met onderzoek naar de Slag bij Heiligerlee. Onder andere verdiepte hij zich in de precieze plek waar de Slag plaats vond. Na jaren lang onderzoek wist hij de veldslag te reconstrueren en kan hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vertellen waar het strijdtoneel zich afspeeld. Op een mooie kaart in het boek zijn oude en nieuwe kaartlagen gecombineerd om de locatie af te kunnen beelden. Ook zijn er in het boek veel oude illustraties en mooie foto’s te bewonderen. Dit en veel meer informatie is te vinden in het boek dat vanaf 22 mei te koop zal zijn in het museum in Heiligerlee.

- advertentie -

Er zijn vele publicaties over de Slag bij Heiligerlee verschenen. In deze uitave is gekozen voor een beschrijving van de inval van het opstandelingenleger van Lodewijk van Nassau in de provincie Groningen. De militaire bewegingen van alle partijen werden beschreven. Tot en met de confrontatie bij het klooster in Heiligerlee. Het zwaartepunt ligt dan ook bij die slag.

Lees ook: Organisatie maakt zich op voor groot evenement: Slag bij Heiligerlee 2018

Klaas de Haan zal op 22 mei zelf in het museum aanwezig zijn. Er is dan een reunie voor huidige en oud inwoners van Heiligerlee en Westerlee. Komt u ook langs en heeft u nog oude foto’s van een van beide dorpen dan kunt u die daar door hem laten scannen. En wie weet komen ze in een volgend boek terrecht.

De paperback van Haan over de Slag kunt u kopen voor € 7,95. Het boek is in samenwerking met de stichting twee Lee’s ter ere van het 450-jarige jubileum van de Slag uitgebracht. In dezelfde week vind ook het evenement Slag bij Heiligerlee 2018 plaats. Hier zal de in het boek besproken veldslag wel heel erg dicht bij de originele locatie zal worden nagespeeld.

Foto: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button