AlgemeenGemeente

Kwetsbare kinderen verdienen alle kansen

- advertentie -

Winschoten – De eerste speerpunten van de nieuwe coalitie zijn bekend, een van de punten is het helpen van kwetsbare kinderen in de opvoeding tijdens hun eerste duizend dagen.

- advertentie -

Problematiek
Door in te grijpen bij beginnende problematiek, moet zwaardere zorg voorkomen worden. De eerste duizend dagen van een kind zijn cruciaal in dit proces” zegt Laura Broekhuizen, beoogd PvdA wethouder. Vooral in een gemeente zoals het Oldambt.

Broekhuizen is duidelijk over hoe ze hier een invulling aan denkt te geven. “Dit kan gaan over het geven van advies over eten, over samen spelen of over de keuze van een school. Maar ook voor de ouders, die weer willen werken en niet precies weten hoe ze dit moeten combineren met de opvoeding.”

Hoe er exact invulling gegeven gaat worden, laat Broekhuizen over aan een team van sociaal werkers.

Voor iedereen
De bedoeling is om de helpende hand voor iedereen met een kind beschikbaar te stellen. Dit kan een alleenstaande met kinderen zijn, maar ook jonge werkende ouders. De maatregel komt voort uit goede bedoeling, zegt de gemeente.

Het voorkomen van gedragsproblemen en terecht komen in het Poortje kost de gemeente duizenden euro’s, dit willen we voorkomen meldt Broekhuizen. Over kostenbesparing is de beoogd wethouder kort “Dat is slechts een bijzaak, iedereen verdient alle kansen in het leven

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button