AlgemeenCultuurOp stap

Organisatie maakt zich op voor Slag bij Heiligerlee

- advertentie -

Heiligerlee – Deze week is het zo ver, de Slag bij Heiligerlee 2018. Het belooft een groots en bijzonder eenmalig evenement te worden. Inmiddels is het programma helemaal bekend. Vele vrijwilligers zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereidingen en zijn nu bezig de laatste loodjes uit te voeren.

- advertentie -

Een eenmalig evenement waar u bij moet zijn geweest met als apotheose uiteraard 2 nagespeelde veldslagen compleet met kanonnen, paarden en vele honderden re-enactors uit heel Europa.

450 Jaar geleden
Het evenement zal plaats vinden van 22 tot en met 27 mei. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de slag bij Heiligerlee plaats vond. Hiervoor hebben de twee dorpen, Heiligerlee en Westerlee, gezamenlijk in de stichting de Twee Lee’s een fantastisch evenement voorbereid. Dit begint op dinsdag 22 mei met een reünie en een spectaculaire klokgieting. Op woensdag een opening van een speciale tentoonstelling en het luiden van de nieuwe klok. Daarnaast is er een herdenking bij het monument waarbij onder andere de CdK René Paas aanwezig zal zijn.

Festivalterrein
In het weekend van vrijdag 25 mei tot zondag 27 mei zijn er op het festivalterrein verschillende activiteiten met onder andere een historisch festival, kinderactiviteiten en straattheater. U kunt meerdere keren genieten van het muziektheater ‘Nunq aut Nunquan’ en optredens van Vive les Gueux, RAPALJE, Haillander en LEIN5. Ook kunt u een kijkje nemen in het kampement van de re-enactors. En uiteraard wordt de slag op de zaterdag en de zondag nagespeeld.

Informatie
Voor de tijden, entreeprijzen en alle details van het programma kunt u kijken op www.slagbijheiligerlee2018.nl. Voor het parkeren kunt u hier ook kijken of ter plaatse de aanwijzingen van de organisatie opvolgen.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button