Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuws

Inwoners uit Winschoten winnen ruim 560.000 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’

- advertentie -

Winschoten – Boudewijn en zijn vriendin Janinde uit Winschoten zijn de gelukkige winnaars van 560.219 euro in ‘BankGiro Loterij The Wall’ dat vanavond te zien was bij SBS6. In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. Boudewijn en Janinde speelden voor het bouwen van een zelfvoorzienend huis.

- advertentie -

Boudewijn (47), zelfstandig architect van beroep vormt samen met Janinde (40) en hun vier kinderen een samengesteld gezin. Janinde: “We wonen antikraak en het wooncomfort is niet ideaal. Toch maken we er een knus thuis van. Onze droom is om een duurzaam, zelfvoorzienend huis te laten bouwen.” Wanneer tijdens het spel blijkt dat Boudewijn het aangeboden contract ter waarde van 50.100 euro heeft verscheurd en Janinde maar liefst 560.219 euro op The Wall heeft staan, gaat Boudewijn helemaal uit zijn dak. “Dankzij dit bedrag gaat onze wens in vervulling!”

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs
In ‘BankGiro Loterij The Wall’ strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, komen de bedragen bij het prijzengeld op. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder.

Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

Foto: Jurgen Jacob Lodder/SBS

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button