Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuws

Arriva ontvangt Lean & Green award voor brandstofbesparingsprogramma

- advertentie -

Groningen – Op donderdag 31 mei heeft Arriva Nederland tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit in Amersfoort weereen Lean & Green award van Connekt in ontvangst mogen nemen. Arriva, de aanbieder van openbaar vervoer in verschillende regio’s in Nederland, ontvangt deze award voor een brandstofbesparingsprogramma voor treinen die worden ingezet op de Noordelijke lijnen en in Limburg. Arriva Nederland wil daarmee de komende jaren ruim 45% reductie van de CO2-uitstoot realiseren.

- advertentie -

 Duurzaamheid is een kernwaarde van Arriva Nederland. De organisatie heeft zich tot doel gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Dat doel bereiken zij met inspanningen op verschillende terreinen. Zo zijn ze bezig met duurzaam gebouwenbeheer, energiezuinig rijden en rijden de elektrische treinen volledig op groene stroom. In 2013 ontving Arriva al een Lean & Green Personal Mobility Award voor een plan van aanpak om in de busregio’s van Arriva te komen tot minimaal 20% reductie van CO2-uitstoot in 5 jaar. In 2017 kreeg Arriva een Lean & Green Personal Mobility Star omdat het doel uit het eerdere plan behaald werd.

Ruim 45% CO2-reductie
Nu krijgt Arriva de Lean & Green award voor het plan om met de treinen in het Noorden en de dieseltreinen in Limburg ruim 45% CO2-reductie te behalen. Het gaat om het verduurzamen van de dieseltreinen en om een verlaging van de uitstoot per reizigerskilometer in de komende jaren. In het Noorden realiseert Arriva een brandstofbesparing door alle bestaande treinen hybride te maken door ze uit te rusten met geavanceerde batterijpakketten die worden opgeladen met remenergie. Daarnaast komen er 18 nieuwe treinen die gaan rijden op HVO, gemaakt van afvaloliën en -vetten. In Limburg is het door de elektrificatie van de Maaslijn mogelijk om over vijf jaar geheel zero emissie te rijden met de treinen. Tot dat het zover is zet Arriva onder andere in op trainingsprogramma voor machinisten om zuinig te rijden om daarmee de CO2-uitstoot te reduceren.

Lean & Green en Connekt
Connekt is het netwerk waarbinnen ruim 500 bedrijven, kennisinstellingen en overheden hun krachten bundelen om samen te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Het verbinden van leden en het delen van kennis, kunde en initiatieven op het gebied van Smart & Sustainable Mobility staan hierbij centraal. Lean & Green Europe is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek, met meer dan 500 bedrijven in 8 landen. Kostenbesparing en reductie van CO₂ gaan hand in hand. Lean & Green ondersteunt bedrijven en overheden die hun logistiek en mobiliteit concreet willen verduurzamen door meer inzicht in data, handelingsperspectief en samenwerking.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button