AlgemeenSport

Succes voor Bato-turnsters bij provinciale kampioenschappen turnen

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 2 juni werden de provinciale kampioenschappen turnen gehouden in Uithuizen. Uit heel de provincie streden ruim 300 turnsters tegen elkaar. Tijdens de plaatsingswedstrijden wisten zich maar liefst 21 Bato-turnsters te plaatsen voor deze finale.

- advertentie -

Bij de pupillen 1 meisjes werd het een zeer spannende strijd. Alle turnsters draaiden mooie oefeningen en het ging dan ook om de details. Bato-turnster Yvet Hollander ging er uiteindelijk met de provinciale titel vandoor en clubgenootje Lisan Huft behaalde ondanks een teenblessure het zilver. Bij de Pupillen 2 was het Bo Lourens die het brons wist te veroveren.

Ilse Mulder en Xenna van Basten behaalden respectievelijk het zilver en brons in de Jeugd 1 klasse.

Bij de Jeugd 2 meisjes turnde Fleur Sassen een super wedstrijd en wist daarmee het zilver te winnen. Het brons was voor haar nichtje Denise Hollander. In een leeftijdsgroep hoger liet Lynn Klaassens zien wat ze het heel seizoen al doet en dat is stabiel en netjes werken. Met vooral een mooie brug en vloeroefeningen wist ze uiteindelijk tweede te worden. Clubgenootje Cecile Korte draaide in tegenstelling tot de plaatsingswedstrijden, nu een super goede wedstrijd en wist daarmee het brons in deze klasse te pakken.

In de oudste categorie , de senioren, behaalde Daphne Sassen met een hele goede sprong over de pegasus en een nette vloeroefening een welverdiende zilveren medaille.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button