Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Oldambt krijgt meer openbare elektrische laadpalen

- advertentie -

Oldambt – Het college van Oldambt gaat een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen met de provincie Groningen over het plaatsen van openbare elektrische laadpalen in de gemeente. Met de samenwerkingsovereenkomst machtigt Oldambt de provincie om een openbare aanbesteding te organiseren. Het aantal laadpalen in de gemeente wordt uitgebreid met minimaal acht stuks.

- advertentie -

1000 laadpalen in Groningen en Drenthe
Het plan is een initiatief van de provincies Groningen en Drenthe. Zij willen het gebruik van elektrische auto’s verder stimuleren door het aanleggen van een goed netwerk aan oplaadmogelijkheden. In beide provincies komen in totaal 1000 nieuwe openbare elektrische laadpalen.

Locaties nieuwe laadpalen
De laadpalen worden geplaatst op locaties waar ze veel gebruikt worden, zoals op grote parkeerplaatsen die overdag druk bezocht worden en die ’s avonds goed bereikbaar zijn voor aangrenzende woonwijken. De gemeente gaat hierbij zoveel mogelijk uit van de vraag van de elektrische rijder.

Planning
Als alle deelnemende partijen de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend, wordt de aanbesteding gepubliceerd. Naar verwachting is dit in de zomer van 2018. De gunning vindt dan eind 2018 plaats, waardoor de laadpalen vanaf begin 2019 geplaatst kunnen worden.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button