AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Vanwege de ontruiming en uitslaande brand werd snel opgeschaald’

- advertentie -

Winschoten – Om kwart over zes op vrijdagavond 29 juni werd er brand gemeld aan de Blijhamsterstraat in Winschoten. De brandweer schaalde snel op en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse, maar kon een slachtoffer in het seniorencomplex niet meer voorkomen.

- advertentie -

Inzet
De brand woedde in een van de appartementen van seniorencomplex ‘de Schans’ in Winschoten. Vanwege de ontruiming en de uitslaande brand werd snel opgeschaald naar grote brand, waardoor meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers ter plaatse kwamen. De brand was door de brandweerlieden snel onder controle; een deel van de aangesnelde voertuigen werd dan ook niet ingezet. Eveneens werd opgeschaald naar GRIP 1, waardoor de diverse hulpdiensten op een gestructureerde manier de inzet van de brand konden afstemmen.

Slachtoffers
Bij de brand is de bewoner van het uitgebrande appartement overleden. Een bewoner van een andere appartement is onder behandeling van ambulancepersoneel gesteld en uit voorzorg meegenomen naar een nabijgelegen ziekenhuis. De overige bewoners konden na ventilatie en metingen door de brandweer al snel terug keren naar hun eigen woningen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Stichting Salvage heeft bewoners bijgestaan bij de afhandeling van ontstane schade.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button