AlgemeenIncidenten

UPDATE: Zeer grote brand in Wedde onder controle

- advertentie -

Wedde – Meerdere brandweer eenheden zijn ter plaatse of onderweg naar een zeer grote brand aan de Molenweg in Wedde. Hier staat een grote oppervlakte graanveld in brand. De brand bereikt een naastgelegen camping. Daarom is opgeschaald naar zeer grote brand.’ Aldus de brandweer.

- advertentie -

De rookpluimen zijn in een grote omtrek te zien, zoals op het strand van het Oldambtmeer in Midwolda.

‘Verschillende blusploegen worden ingezet om te voorkomen dat het vliegvuur dat van het brandende korenveld afkomt ook op de naasgelegen camping brand gaat veroorzaken. ‘ Zegt de brandweer. ‘De harde wind maakt het ons lastig. Camping wordt vanwege rook deels ontruimd, de N368 is afgesloten.’

(lees verder onder de foto) Foto: ingezonden
Grip 1
Naast de opschaling ‘Zeer grote brand’ waardoor er o.a. vier blusauto’s en diverse ondersteunende brandweervoertuigen worden opgeroepen is er ook opgeschaald naar GRIP 1. Dit is een multidisciplinaire opschaling.

Onder controle
De brand op het veld was rond 14:00 uur onder controle. ‘Naast dat we een aantal blusauto’s hebben ingezet op de brandbestrijding van het korenveld, zijn we ook op de camping aanwezig met een aantal collega’s om goed in de gaten te houden of daar geen gevaar is ontstaan.‘ Aldus de brandweer.

Op de camping is door de hulpdiensten een verzorgingspost ingericht waar gasten die mogelijk last hebben gehad van de rook zich kunnen laten controleren door het ambulancepersoneel.

Foto’s: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button