Algemeen

In beeld: Succesvolle verhuisdag voor Ommelander Ziekenhuis Groningen (Video)

- advertentie -

Scheemda – Een mooie, zonnige zomerdag, daar begon het zaterdagochtend 30 juni mee. De verhuizing van het Ommelander Ziekenhuis Groningen van Winschoten naar de nieuwbouw locatie aan de Pastorieweg in Scheemda stond gepland. Alle hens aan dek, honderden personeelsleden, vrachtwagens vol met apparatuur, kantoorartikelen en natuurlijk het meest bijzondere, de patiënten.

- advertentie -

Bijzondere ervaring
Een unieke gebeurtenis welke door OldambtNu.nl op bijzondere wijze werd gevolgd. Mevrouw Browne heeft toestemming gegeven om haar reis van Winschoten naar Scheemda te mogen volgen. Browne was een van de 52 patiënten die per vrachtwagen naar de nieuwe locatie werden verhuisd.

Al vroeg in de morgen waren de spullen ingepakt, iedereen was gereed en zowaar om 09:00 kwam de eerste patiënt aan in het Ommelander Ziekenhuis Groningen te Scheemda. Om 09:30 was Mevrouw Browne aan de beurt. “Ik vind het wel spannend, maar het is een mooie dag”. Was haar reactie.

Verhuiswagen
Met speciale verhuiswagens werden de patiënten over gebracht. Deze wagens zijn speciaal ingericht voor vier ziekenhuisbedden, waarbij patiënten door middel van een tv scherm naar buiten konden kijken. Op de route kon de vrachtauto ongehinderd doorrijden want alle kruisingen waren afgezet door verkeersregelaars.

Locatie Scheemda
De rit was rustig verlopen en duurde ongeveer 20 minuten. Mevrouw Browne vertelt: “Alles gebeurde met militaire precisie, mijn complimenten gaan uit naar de bestuurder van de auto, hij verdient de Nobelprijs voor zijn rijkunsten, van wagenziekte was geen sprake.” Op de nieuwe locatie werden patiënten ontvangen met een warm applaus en vervolgens naar hun kamer gebracht. Daar wachtte hun een mooi welkomstgeschenk.

Persconferentie
Over het verloop en bijzondere gebeurtenissen wordt vanavond meer duidelijk gemaakt. Een samenvatting hiervan zult u op onze website kunnen vinden.

- advertentie -

** Klik hier voor de video**

- advertentie - 

Foto’s; Dennis Postma

Video/Presentatie: Gerrie de Groot & Jeroen Bos

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button