Algemeen

Patiëntenverhuizing vlekkeloos verlopen, eerste baby geboren

- advertentie -

De verhuizing van de patiënten is zonder problemen verlopen. Het was voor de patiënten en voor de medewerkers een bijzondere dag. De patiënten verhuisden in hun bed in speciaal ingerichte verhuiswagens, begeleid door verpleegkundigen. Tijdens de verhuizing stonden het medisch welzijn, veiligheid en comfort van patiënten voorop.

Verkeersbegeleiding
De wagens reden onder begeleiding van gemotoriseerde verkeersregelaars vanaf locatie Lucas in Winschoten naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. De route werd vrijgehouden door verkeersregelaars. Ook het scheepvaartverkeer was beperkt. De eerste patiënt vertrok rond 8.00 uur vanaf locatie Lucas in Winschoten, de laatste patiënt arriveerde om 13.00 uur in het nieuwe ziekenhuis. In Scheemda wachtte de patiënten een warm onthaal. Patiënten die intensieve zorg nodig hebben werden in ambulances via de A7 vervoerd. Uiteindelijk zijn 42 patiënten vervoerd in verhuiswagens en 12 patiënten per ambulance. Om 12.00 uur vertrok de laatste verhuiswagen met patiënten uit Winschoten. Daarna volgden er nog 3 ambulances.

Liveblog: Verhuizing ziekenhuis in volle gang (gesloten)

Spoedeisende Hulp geopend
Om 8.00 uur opende de Spoedeisende Hulp in Scheemda. Ook de afdelingen Verloskunde, Intensive Care, Medische Beeldvorming, de apotheek en het Operatiecomplex openden hun deuren.

Goederenverhuizing
De verhuizing van alle goederen uit Winschoten en Delfzijl naar Scheemda is nog gaande. Deze verhuizing is woensdag 27 juni begonnen en zal naar verwachting zondag 1 juli afgerond worden. Er worden in totaal 250 logistieke verhuisritten gemaakt met vrachtwagens. Daarbij gaat het onder andere om de verhuizing van 2700 losse medische apparaten, 1250 stuks kantoorinventaris, 910 stuks pc’s en 500 randapparaten. Dat is in totaal zo’n 4200 m3 aan goederen.

Nieuw ziekenhuis volledig in gebruik
Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis is nu volledig in gebruik. De locaties Delfzicht in Delfzijl en Lucas in Winschoten zijn gesloten. Maandag zijn de eerste spreekuren op de poliklinieken in het nieuwe ziekenhuis. Het ziekenhuis zal in november officieel geopend worden tijdens een feestweek. Er wordt dan op 10 november ook een open dag georganiseerd.

Eerste baby
Rond 16:30 uur is ook de eerste baby in het nieuwe ziekenhuis geboren, een meisje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button