Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stapVideo

Fotoserie: Oldambster nachtrit voor weekendschool Oldambt

- advertentie -

Blauwestad – In de nacht van zaterdag op zondag werd in de provincie een bijzondere rally gehouden. Een van de weinige rally’s die in Nederland ’s nachts in het donker wordt verreden. De Round Table 41 (RT41) organiseert elk jaar een rally waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat er een mooi bedrag naar de Weekendschool Oldambt. Weekendschool Oldambt is de plek waar enthousiaste en gemotiveerde kinderen uit de gemeente Oldambt, die een extra kans verdienen, kennismaken met boeiende werelden. Wat het eindbedrag is geworden is nog niet bekend.

- advertentie -

In totaal schreven 36 equipes zich in en finishten uiteindelijk 31 wagens in Winschoten. Helaas waren er enkele last minute afzeggingen en 1 team had na 10 minuten al een lekke band. Voor de veiligheid besloot een equipe ook te stoppen vanwege verlichtingsproblemen en één navigator werd onderweg helaas ziek waardoor ook de aftocht naar huis moest worden geblazen.

De overige 31 teams van rijders en navigators reden hun route door de provincie en deden de verschillende opdrachten en proeven onderweg. Via tussenstops bij Audi Century in Groningen en een kerk in Delfzijl, waar de collega Ronde Tafel 69 Fivelgo een stop verzorgde met een broodje bal, werd in Winschoten gefinisht. In totaal werd 185 kilometer afgelegd door de auto’s die de route in een keer goed reden.

Foto’s: Marcel Lameijer / OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button