Algemeen

ChristenUnie: dag gratis bus en trein na stakingen openbaar vervoer

- advertentie -

Groningen – De ChristenUnie in de provincie Groningen wil dat de bussen en treinen in de provincie een dag gratis rijden om na de stakingsdagen in de afgelopen maanden de reizigerstevredenheid weer te vergroten.

- advertentie -

Zondagavond werd bekend dat er een akkoord is bereikt tussen werkgevers en werknemers in het streekvervoer. Daarmee zijn verdere stakingen opgeschort. Volgens de ChristenUnie is dit goed nieuws voor buschauffeurs en reizigers.

Statenlid Fredric Geijtenbeek: ‘Buschauffeurs en treinpersoneel hebben de afgelopen weken van hun goed recht gebruik gemaakt om te staken. Dat is belangrijk en heeft geleid tot nieuwe akkoorden. Voor reizigers heeft dit helaas wel vervelende gevolgen gehad. Omdat wij het belangrijk vinden dat reizigers tevreden zijn met het openbaar vervoer, willen we graag wat doen om weer een positieve ervaring te creëren. Bijvoorbeeld een dag gratis met de bus of trein of een andere klanttevredenheidsactie.’

De provincie betaalt vervoerders niet voor de dagen waarop niet gereden is. De ChristenUnie wil dat geld inzetten om het openbaar vervoer een dag gratis te maken. De partij gaat het plan volgende week woensdag voorstellen in Provinciale Staten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button