Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Fontana Resort Bad Nieuweschans na grondige opfrisbeurt op 9 juli weer open

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  Van twee weken jaarlijks onderhoud, waardoor Fontana Resort Bad Nieuweschans gesloten is, teruggebracht naar 10 dagen en sinds al een groot aantal jaren naar één week, staat iedereen die in het kuurcentrum aan het werk is op scherp.

- advertentie -

Maandag 9 juli gaat het resort weer open voor de gasten en deze week is er heel veel werk verzet. Van het reinigen van de baden en het controleren en herstellen van de voegen, een nieuwe vloer en wandbekleding in de ontvangsthal van de thermen, het controleren van communicatie systemen als telefoon, brandmelders, elektronische deursloten van de hotelkamers etc. tot aan het aanleggen van een nieuw lavendel pad, inclusief nieuwe beplanting richting het park.

Nieuw thermaalbad
Directeur Jos Keizer had gehoopt ook het derde thermaal bad voor deze opening in gebruik te kunnen nemen, maar dat lukt niet. Deze opening zal omstreeks 2 augustus plaatsvinden inclusief de aangrenzende rustaccommodatie ‘Parklodge’ met een prachtige uitzicht over het park.

In totaal werken deze week zo’n 60 vaklui aan de onderhouds- en herstelwerkzaamheden in verschillende disciplines, van bouwvakkers, schilders, elektriciens, it’ers, hoveniers en niet te vergeten het eigen personeel. Het nieuwe in aanbouw zijnde thermaalbad is een welkome aanvulling op de huidige baden. De gasten krijgen hierdoor veel meer ruimte en diversiteit om te genieten van de weldaad van het Schansker bronwater. De twee andere baden hebben een water temperatuur van 36º en voor het nieuwe bad wordt de temperatuur teruggebracht naar 34º. Maar voordat het bronwater naar de baden gepompt wordt, gaat het eerste door enorme filters. Deze filters hebben een inhoud van 3- tot 5 m³ en worden tijdens deze week handmatig schoongemaakt; echt specialistenwerk.

Ook de 8 sauna’s met elk een eigen karakter worden aangepast. Zo komen er betere brandveiligheidssystemen, alles aangepast aan de eisen van deze tijd. Wat op dit moment nog niet zichtbaar is, is dat het nieuwe thermaalbad een soort arm boven het bassin krijgt met verschillende krachtige stralen die nek en rug goed kunnen masseren. De stralen worden om de paar minuten afgewisseld met massagestralen in het bad zelf.

(foto 1: de technische dienst van Fontana legt de laatste hand aan het reinigen van thermaalbad 1; foto 2: het nog in aanbouw zijnde 3e thermaalbad)

Bron: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button